Montrose finns tack vare sitt fina mottagande redan i ett stort antal butiker runt om i landet. Kan även beställas här för leverans utan extra kostnad.

  Vänligen kontrollera att du angivit en korrekt e-post adresss och att du accepterat villkoren.

  ART NR 72084 | MONTROSE ROSÉ 2016 | 750 ML | 12,5% | 89 KR

  Montrose Rosé 2016

  Ett friskt och elegant rosévin med smak av smultron, hallon, örter och citrus. Montrose serveras väl kyld och passar perfekt till krispiga sallader och fisk i alla dess former eller som aperitif. Vänta inte till sommaren innan du njuter av ett gott rosé igen. Montrose passar alldeles utmärkt till till årets alla säsonger och årgång 2016 är den bästa på många år i Languedoc enligt vinmakaren Olivier!

  Tack vare vinets fina mottagande på den svenska marknaden finns den redan i ett stort antal butiker runt om i landet. Skulle den inte finnas i just din butik går det bra att beställa den här utan extra kostnad.

  BESTÄLL HÄR

   

  Pilgrimsmusslor med hasselnötssallad

  Denna lyxiga havsdelikatess passar utmärkt som förrätt vid en kärleksmiddag. Och med ett kallt glas Montrose Rosé till kan ingenting gå fel! Här hittar du receptet.

   

  Grillat pärlhönsbröst med rostade tomater och krispig skinka

  Till huvudrätt serveras pärlhönsbröst – en delikatess. Passar utmärkt till ett glas Montrose Rosé! Här hittar du receptet.
  montrose_valentine_miljo_01

  Domaine Montrose – 300 års strävan mot perfektion

  Vackert beläget 15 kilometer från medelhavet utanför Pézenas i Languedoc ligger Domaine Montrose. Olivier Coste är 12:e generationens vinmakare i det familjeägda vineriet. Tillsammans med pappa Bernard tummar Olivier aldrig på kvaliteten och det är den enskilt största anledningen till deras framgång världen över. Kunskapen och kvaliteten har förbättrats i generationer och den hållbara produktionen ger autentiska och eleganta viner. Namnet Montrose syftar till det geografiska läget Mont (vulkan) och Rose (rosa) som är färgen på mandelträdens blommor som omger vingården.

  De tre ödlorna i på etiketten ingår i familjens vapensköld från 1701 och har blivit symbolen för historien om Domaine Montrose.

  montrose_valentine_miljo_02

  Domaine Montrose rosé 2016

  Montrose rosé är gjord på Grenache, Cabernet Sauvignon och Syrah. Varje druvsort och vingårdsläge vinifieras separat för att erbjuda så många olika komponenter som möjligt till det färdiga vinet. Druvorna skördas nattetid för att behålla fräschör och friskhet. Bland vingårdarna ligger flera vulkaner som påverkar jordmånen och ger en fin mineralitet till vinet. Montrose rosé har vacker ljusrosa färg. Fruktig doft med röda bär och citrus. Frisk, elegant och nyanserad smak av smultron, hallon, örter och citrus. Balanserad och rund eftersmak.

  Rosévin har tagit Sverige och resten av världen med storm det senaste decenniet. Till och med de kräsna fransmännen dricker numera mer rosa än vitt vin, ett paradigmskifte som förklaras av ökad kvalitet på rosévinerna generellt och en mer utspridd konsumtion över året. Idag dricks välgjord rosé året runt och inte bara under de soliga sommarmånaderna. Rosévin är enkelt att kombinera med mat och fungerar till det mesta. Testa gärna Montrose rosé till allt från sushi och sallad till grillad fisk!

   

  Så här beställer du Montrose Rosé till din lokala Systembolagsbutik

  BESTÄLL HÄR